Voor individuen en families

Personen- en familierecht

Bij Gerrits & van Gulick Notarissen staat een persoonlijke benadering voorop. Welk vraagstuk of probleem u ook bezighoudt, het effect hiervan op uw leven staat centraal. Wij zorgen voor een overzichtelijke en duidelijke vastlegging.

Ons dienstaanbod

Wij helpen en informeren u graag over onder meer onderstaande onderwerpen:
Bij het afwikkelen van nalatenschappen spelen naast emoties ook verschillende belangen van nabestaanden een rol. Onze specialisten zijn u graag van dienst bij de afwikkeling van nalatenschappen, zowel de juridische als de fiscale kant. We zijn gericht op een zorgvuldige afwikkeling van de erfenis. Laat u zich voorlichten over hoe wij u hierbij van dienst kunnen zijn, ook na uw overlijden.
Lees meer
Estate planning betreft de overgang van uw vermogen naar de volgende generatie waarbij het de voorkeur heeft zo min mogelijk belasting af te dragen. Wij begeleiden u hierbij proactief.
Om het familievermogen langdurig te beschermen is het belangrijk om zaken als governance van het familiebedrijf, familiewaarden en overdracht naar de volgende generatie nauwkeurig vast te leggen. Gerrits & van Gulick Notarissen begeleidt vermogende families hierbij.
In de huwelijksvoorwaarden is vastgelegd dat bepaalde bezittingen of schulden privé blijven of juist gemeenschappelijk worden. Indien een van de partners een eigen bedrijf heeft, zijn huwelijksvoorwaarden vooral van belang om het vermogen te beschermen tegen eventuele schuldeisers. Plannen om binnenkort in het huwelijksbootje te stappen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Laat u adviseren of huwelijksvoorwaarden of partnerschapsvoorwaarden voor u van belang zijn.
In een testament staat beschreven hoe een nalatenschap wordt verdeeld. Bijvoorbeeld hoe de erfenis mag worden verdeeld over kinderen, kleinkinderen en schoonkinderen. Ook kan hierin een executeur worden benoemd. Wilt u vastleggen wat er gebeurt na uw overlijden? Wij helpen u hierbij graag.
In een testament is alles rondom uw overlijden geregeld. Soms ontstaat er echter een situatie waarin een persoon tijdelijk of langdurig geen beslissingen meer kan nemen. In een levenstestament worden een of meerdere personen aangewezen om tijdens diens leven namens deze persoon te handelen. Een levenstestament geeft zekerheid dat het vermogen wordt beheerd en dat de persoonlijke belangen door de juiste persoon (of personen) en op de juiste wijze worden behartigd. Onze specialisten denken graag met u mee.
In een notariële samenlevingsovereenkomst zijn afspraken tussen partners vastgelegd, bijvoorbeeld aangaande goederen, kosten van de huishouding, (partner)pensioen en overlijden. Wilt u een samenlevingsovereenkomst met uw partner sluiten? Wij gaan graag met u in gesprek.
Geld of goederen aan iemand geven zonder daar een tegenprestatie voor te ontvangen. Vaak doen mensen een schenking om in het geval van overlijden minder erfbelasting te hoeven betalen. Schenkt u regelmatig of boven een bepaald bedrag? Dan kunnen juridische en fiscale aspecten een rol gaan spelen. Gerrits & van Gulick Notarissen adviseert u hierover graag.
Om de stap naar de rechter te vermijden kan mediation een uitkomst bieden in het geval van bijvoorbeeld een zakelijk conflict of echtscheiding. Een mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Hij is onafhankelijk en het is belangrijk dat partijen vertrouwen hebben in deze persoon. Denkt u een mediator nodig te hebben? Wij gaan graag met u in gesprek.
Een verklaring van erfrecht is dikwijls nodig bij de afwikkeling van een nalatenschap, bijvoorbeeld om over de bankrekeningen van de overledene te kunnen beschikken of om het beheer te krijgen over de goederen van de nalatenschap. Wij kunnen zorgdragen voor de afhandeling van de erfbelasting en de verdeling van de erfenis. Is er buitenlands vermogen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen een Europese verklaring van erfrecht aan u afgeven.

Binnen het ruime vakgebied familierecht hebben wij diverse specialismen ontwikkeld.

Kwesties die uw familie en uw familievermogen raken, zoals een overlijden, gaan gepaard met vele vragen, emoties en onzekerheden. Wij zijn expert op het gebied van het erfrecht. Onze afdeling Nalatenschappen is gericht op een zorgvuldige afwikkeling van de erfenis. Zij kunnen u ook begeleiden bij het opstellen van een testament of levenstestament.

Vermogensoverdracht naar de volgende generatie vraagt om een doordacht plan met weloverwogen keuzes. De juristen van Gerrits & van Gulick Notarissen adviseren u hierover graag. Wij begeleiden tevens families ter bescherming van het familiekapitaal. Zaken als de governance van het familiebedrijf, de familiewaarden en een familiestatuut staan hierbij centraal.

Stel uw vraag

Een vraag over
personen- en familierecht?

Marjolein Gerrits-van der Aa is als notaris expert op het gebied van personen- en familierecht. Voor vragen kunt u tevens met de volgende specialisten contact opnemen: Sanne Kulaleën, Nadia Arnoldussen en Heidi Opdam.

Maak een afspraak

Liever direct
een afspraak?

We spreken graag met u af. Neem contact op via de mail of telefoon en onze medewerkers plannen een afspraak in.